HELSINKI PRIDE 25.6.-1.7.2018

Helsinki Pride, Finlands största evenemang för kultur- och mänskliga rättigheter strålar i alla regnbågens färger och förnyas, växer fram och utvecklas!

Pride ordnas 25.6. – 1.7 och är öppen för alla. Årets tema är röst. Med temat framställer vi mångfalden av vårt gemenskap och ger utrymme åt rösterna som ofta inte blir hörda. Det är ofta lätt att ignorera sexuella minoriteternas och könsminoriteternas röst, liksom andra grupper i marginalen. Röst är också temat för HeSeta RFs arbetsår.

Alla de gamla bekanta programhelheterna finns kvar. Ytterligare hämtar HeSeta till Helsingfors det världskända konceptet Pride House som fungerar som evenemangscenter riktigt i kärnan av Helsingfors. I Pride House koncentrerar vi oss på aktuella, heta ämnen. Frågor som translagen, ungdomar, arbetslivet, välmående och hälsan debatteras i paneldiskussionen och i olika workshop.

Med stolthet presenterar vi också våra fantastiska nya koncept Pride Lab och Pride Talks som används för att framställa de rösterna som blir förstummade i vårt samhälle. Olika experter, präktiga speakers och eventuellt några artistgäster hjälper oss att ingripa till och med de svåraste av ämnena. 

Lördag den 30 juni kommer årets Prideveckan – enligt tradition – nå sin höjdpunkt då Pride-paraden startar från Senatstorget och slutar i Brunnsparken. I Brunnsparken får vi njuta av häftiga sounder samt diskussioner i den toppopulära Parkfesten. Natten slutar med Party with Pride, nattfest vilkens innehåll utarbetas just nu. Det vet i alla fall redan att bra musik och fint sällskap kommer att värma alla på Party with Pride!

 

Tre sätt att ge röst

  1. Registreringen till Helsinki Pride 2018-paraden är stängd.  Mer information: [email protected]
  2. Anmäl dig med att bygga en säker och unik Helsinki Pride 2018 vecka som volontär här. Mer information: hr@helsinkipride.fi
  3. Gå med och möjliggöra Helsinki Pride 2018 som partner och sponsor här.  Mer information: [email protected]

 

Välkommen till Helsinki Pride 2018-evenemang där du deltar i en rolig karneval och stödjer mänskliga rättigheter!