HELSINKI PRIDE 25.6.-1.7.2018

Suomen suurin sateenkaaren kaikissa väreissä loistava kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride uudistuu, kasvaa ja kehittyy!

Kaikille avoin Helsinki Pride viikko järjestetään 25.6 – 1.7. ja sen teemana on ääni. Teemalla halutaan tuoda esille yhteisömme moninaisuus ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen, kuten muidenkin marginalisoitujen ryhmien, oikeudet ja ääni on usein helppo sivuuttaa. Ääni on myös Heseta Ry:n toimintavuoden teema.

Vanhojen tuttujen ohjelmakokonaisuuksien lisäksi Heseta tuo Helsinkiin maailmalta tutun konseptin Pride Housen, joka toimii koko viikon tapahtumakeskuksena aivan Helsingin ydinkeskustassa, Keskuskadulla 1 (vapaa ja esteetön pääsy), ja jossa keskitytään päivän polttavimpiin aiheisiin. Asioihin pureudutaan niin paneelikeskusteluissa kuin work-shopeissakin. Aiheinamme tulee olemaan translainsäädäntö, nuoret, työelämä sekä hyvinvointi ja terveys. Pride Housessa toimii myös Info&Shop, josta voit ostaa bileliput, Pride-tuotteet ja hakea ohjelmalehtisen (ma-pe 10-20, la 11-13 ja su kiinni).

Ylpeästi esittelemme myös huikeat uutuutemme Pride Lab ja Pride talks -konseptit, joiden avulla nostamme esille ääniä, jotka yhteiskunnassamme vaiennetaan. Asiantuntijoiden ja mainioiden juontajien sekä mahdollisten artistivieraiden voimin pureudumme vaikeisiinkin aiheisiin.

Perinteen mukaan Helsinki Pride 2018 -viikko huipentuu lauantaina 30.6. Helsinki Pride -kulkueeseen, joka starttaa Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon. Siellä saadaan nauttia mahtavista soundeista ja keskusteluista huippusuositussa Puistojuhlassa. Illan kruunaa Party with Pride, joiden sisältöä olemme tuottamassa juuri nyt, mutta tiedämme jo kyllä että hyvä musiikki ja huikea seura Part with Pride -tilaisuudessa ei jätä ketään kylmäksi!

Kolme tapaa antaa ääni

  1. lmoittautuminen päättyi ja mukaan kulkueeseen on lähdössä noin 100 järjestöä, yhdistystä ja muita yleishyödyllista  toimintaryhmää (kulkue järjestys on täältä) Nähdään torilla!
    Lisätietoa: [email protected]
  2. Ilmoittaudu mukaan rakentamaan turvallista ja ainutlaatuista Helsinki Pride 2018 -viikkoa vapaaehtoisena  täältä! Voit hakea myös pelkäksi liikenteenohjaajaksi asti täältä. 
    Lisätietoa: [email protected]
  3. Tule mukaan mahdollistamaan Helsinki Pride 2018 kumppanina ja sponsorina täältä! Lisätietoja: [email protected]

Helsinki Prideen voi ottaa yhteyttä media-asioissa [email protected], puh: 045 1337077

Lämpimästi tervetuloa mukaan Helsinki Pride 2018 -tapahtumiin, joissa olet osa iloista karnevaalia ja tuet ihmisoikeuksia!