7 päivää, 90 tapahtumaa ja 100 000 ihmistä kesäisessä Helsingissä!

Helsinki Pride on Suomen suurin ja vaikuttavin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista.

Pride-viikkoa juhlitaan jälleen tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6.-30.6.2019!

Mitä tänä vuonna on luvassa? Sopivassa suhteessa tuttua ja hyväksi koettua sekä uutta ja ennennäkemätöntä!

Keväällä Helsinki Pride ja järjestäjä HeSeta saavat uuden upean ilmeen ja verkkosivut, kun yhdistyksen nimi muuttuu huhtikuun alussa Helsinki Pride -yhteisöksi. Kanaviamme kannattaa siis pitää silmällä!

Viimevuoden tapaan Pride-kulkue starttaa Senaatintorilta ja suuntaa Puistojuhlaan Kaivopuistoon lauantaina 29.6. Kulkue kokoontuu Senaatintorille klo 11  ja lähtee liikkeelle klo 12. Puistojuhla alkaa klo 14 ja päättyy klo 18. Julkistamme kulkuereitin ja Puistojuhlan ohjelman myöhemmin keväällä.

Luvassa on myös Pride House, joka kokoaa samojen seinien sisälle ohjelmaa keskustelutilaisuuksista työpajoihin, esityksiin ja näyttelyihin ja toimii samalla sateenkaarevana tapaamispaikkana keskellä Helsinkiä.

Uutena konseptina tuomme tänä vuonna Pride Space -tilat. Välitämme yhteistyökumppaneidemme tarjoamia maksuttomia ja monikäyttöisiä tiloja niitä kaipaaville ohjelmajärjestäjille. 

Oma kokonaisuutensa on tietenkin 13-29 -vuotiaille suunnattu Nuorten Pride, joka valtaa toimintakeskus Hapen Sörnäisissä koko viikon ajaksi.

Stonewallin tapahtumien 50-vuotisjuhlavuonna Helsinki Priden 2019 teema on Liike. Teeman kautta haluamme kunnioittaa juuriamme ja lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta.

Haluamme myös herättää keskustelua  ihmisoikeusliikkeen nykytilasta ja tulevaisuudesta: miten meidän tulee kehittyä, jotta pystymme vastaamaan ajan haasteisiin ja tukemaan yhteisöämme parhaalla mahdollisella tavalla?

Toivomme Helsinki Pride -viikon ohjelmistoon sekä keskusteluihin avauksia erityisesti ihmisiltä, ryhmiltä ja  organisaatioilta, jotka ovat kokeneet jääneensä liikkeen ulkopuolelle tai siinä näkymättömiksi tai jotka kokevat, että aika liittyä mukaan on juuri nyt.

Kehitymme ja kuljemme eteenpäin. Tiedämme mistä tulemme, missä olemme ja mihin olemme menossa – olemme pysäyttämättömiä!

Join the Movement! Nähdään 24. – 30.6!

 

Haku vapaaehtoiseksi Helsinki Pride 2019 -työryhmään starttaa maaliskuussa 2019 ja haku vapaaehtoistehtäviin Pride-viikolle avataan myöhemmin keväällä 2019.

Haku Helsinki Pride 2019 ohjelmajärjestäjäksi on auki parhaillaan ja jatkuu 31.3 asti. Heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä [email protected]

Oletko kiinnostunut mahdollistamaan vuoden 2019 Helsinki Priden kumppanina tai sponsorina? Ota yhteyttä [email protected]

Lisätiedot ja yhteydenotot: [email protected]