Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Esittelyssä Helsinki Pride 2018 graafikot Julia Järvelä ja Mira-Miisa Viitala

Tämän vuoden Helsinki Priden upeat visuaalinen ilme, ohjelmalehti ja painotuotteet ovat keränneet runsaasti kehuja. Nyt esittelemme graafisen alan taiturit niiden taustalla.

Julia Järvelä suunnitteli vuoden 2018 visuaalisen ilmeen sekä suunnitteli, taittoi, toimitti ja kuvitti ohjelmalehden.

Julia: Suoritin HeSetalla harjoittelun Lahden Muotoiluinstituutista, jossa opiskelen graafista suunnittelua. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja ennen Muotoiluinstituuttia opiskelin kuvataiteen perusopinnot Lapin yliopistossa. Kuvittaminen onkin minulle lähes yhtä mieluisaa kuin graafinen suunnittelu. Tällä hetkellä toimin freelanceyrittäjänä.

Helsinki Pride 2018tapahtuman visuaalisen ilmeen suunnittelu oli pitkällinen prosessi. Kaikki alkoi taustatyöstä. Pohdimme sellaisia asioita, kuten mitä haluamme viestiä ja mihin pyrimme. Koska olimme tekemässä vuoden isointa ja parasta tapahtumaa, sen haluttiin näkyvän myös visuaalisessa ilmeessä. Vuoden teema, ääni, korostui myös suunnittelussa. Koska ajatus oli lähteä liikkeelle varsin kantaa ottavalla asenteella, sitä tasapainottamaan valitsin pastellin sävyjä. Näin luotiin kontrastia vahvan sanoman ja värimaailman välillä. Halusin myös korostaa sitä, että sateenkaariyhteisö on hyväntuulinen ja lämminhenkinen porukka. Visuaalisessa ilmeessä näkyvät kuplat kuvastavat juurikin tätä yhteisön luonnetta: kuplivaa, värikästä ja lämminhenkistä.

Yksi tämän vuoden visuaalisen ilmeen suurimmista elementeistä olivat ohjelmalehdessä nähdyt kuvitukset. Kuvitusten tarkoituksena oli antaa ääni ihan tavallisille henkilöille. Musta laatikko puolestaan kuvastaa sensuuria, ja tämä laatikko muodostui ilmeen yhdeksi tunnuspiirteeksi. Ilmeessä on mukana myös käsikuvituksia, joiden tarkoitus on kehottaa ihmisiä puhumaan toisilleen positiiviseen ja rakastavaan sävyyn, sillä lopulta tämä on juuri se puhetapa, jolla yhteiskunnasta luodaan parempi ja hyväksyvämpi.”

Mira-Miisa Viitala (kuvassa alla) suoritti niin ikään opintoihinsa kuuluvan työharjoittelun HeSetalla. Hän suunnitteli ja toteutti muun muassa viralliset Pride-tuotteet.

Mira-Miisa: Olen kolmannen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, ja olen suuntautunut opinnoissani visuaaliseen tuottamiseen.

Helsinki Pride 2018 tapahtumassa työskentelyni jälki näkyy vahvasti muun muassa erilaisissa mainoksissa niin somessa kuin ohjelmalehdessä. Myös Yksisarvinen origami -Pride-mallisto on käsialaani ja suunniteltu 100%:sti Helsinki Pridea ajatellen. Lisäksi suunnitelin myös. supporter-rannekkeet, Business with Pride -logon ja Helsinki Pride 2018 -kehyksen Facebookiin.

Yksisarvinen origami -mallisto syntyi, kun piirsin kuvitusta diaesitystä varten. Kuvituksestani pidettiin ja se haluttiin mukaan Helsinki Pridelle, ja niinpä se päätyi tämän vuoden Pride-tuotteisiin. Origami on itse taittelemani ja se tekee siitä uniikin! Olen saanut mallista hyvää palautetta. Toiset näkevät siinä rakastuneet yksisarviset, toiset taas rakastuneet alpakat. Näkyipä siinä kumpi tahansa, tai jonkin muu otus näiden lisäksi,  olen iloinen, että niin moni on pitänyt mallistosta ”

Upeaa työtä Julia ja Mira-Miisa!