Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Ääntä seksistä!

Ihan mahtava Helsinki Pride tulossa! Ilolla katsomme tapahtuman ohjelmaa ja nähdä – miten upeaa ja moniäänistä sisältöä on jälleen tarjolla! Erityisen ilahtuneita olemme siitä, että useassa ohjelmassa käsitellään seksuaalisuutta ja seksiä: Trasekin järjestämä Dysforia & seksi -työpaja on suunnattu sukupuolivähemmistöön kuuluville henkilöille, jotka kokevat tai ovat kokeneet sukupuolidysforiaa. Työpajassa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja käsitellään keskustelun ja harjoitusten avulla. Ääntä seksistä! työpajassa pohditaan turvallisessa tilassa vuorovaikutusta, nautintoa ja rajoja seksissä ja suhteissa. Työpaja on tarkoitettu sateenkaareville nuorille, ja menetelminä toimivat keskustelu ja harjoitus kuvakorttien avulla. Järjestäjinä toimimme me ja Väestöliitto.

Omaa suhdetta seksuaalisuuteen ja seksiin on tärkeää saada käsitellä yhteiskunnassa, jossa sukupuoli- ja seksuaalinormit vaikuttavat mahdollisuuksiin toteuttaa seksuaalisuuttaan haluamallaan tavalla. Myös koulujen seksuaalikasvatus on vielä enemmän tai vähemmän cis- ja heteronormatiivista ja moninaiset äänet ja tarpeet tulevat usein sivuutetuksi.

Jokaisella nuorella on oikeus ymmärrettävään tietoon seksuaaliterveydestä ja seksuaalioikeuksista ja tämä tarkoittaa nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten tiedon lisäämistä ja asenteiden muutosta. Meistä on upeaa, että opetus- terveydenhoito- ja sosiaalialan ammattilaisille suunnattu Hivpointin ja Trasekin yhteistyössä järjestämä koulutus hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta Pride -viikolla täyttyi hetkessä! Mielestämme se kertoo siitä, että ammattilaisilla on halua purkaa normatiivisuuteen liittyviä ajattelutapoja ja käytäntöjä kohdatessaan asiakkaita. Vaikka itse koulutus on jo täynnä, ohjelmaa voi ja kannattaa seurata verkkostreamin kautta!

Antoisaa Helsinki Pride -viikkoa kaikille! 😊
Hivpointin nuorten työ
Maria Oinonen & Anni Susineva

Lisätietoja:
Dysforia & seksi -työpaja: kesäkuu 27 @ 13:30 – 17:00, K18, ilmoittautuminen 20.6. mennessä. Järjestäjä: Trasek ry.
Ääntä seksistä! -työpaja: kesäkuu 29 @ 14:00 – 16:00, 13-25 -vuotiaille, vapaa pääsy. Järjestäjä: Väestöliitto ja Hivpoint
Koulutus hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta: kesäkuu 26 @ 12:30 – 16:00, ammattilaisille, täynnä. Osallistuminen livestreamin kautta Facebook -tapahtumasivulla. Järjestäjä: Hivpoint ja Trasek ry.